Kaffedrickare lever längre
Enligt en ny studie är måttligt intag av kaffe, med eller utan socker, kopplat till en lägre risk att dö.
Enligt en ny studie är måttligt intag av kaffe, med eller utan socker, kopplat till en lägre risk att dö.
Kaffe minskar risken att drabbas av typ 2-diabetes men bara om du dricker rätt sorts kaffe. Valet av tillagningsmetod påverkar nämligen utfallet av kaffets hälsoeffekter.
Antonieta Monzón Herrera och Victoria Talavera Hernandez har länge arbetat i en av Nicaraguas viktigaste och mest mansdominerade branscher – kaffeproduktionen. Idag sitter båda i styrelsen för hembyns kaffekooperativ, men vägen dit var lång och snårig.
Svenskar är ett av de folk som dricker mest kaffe i världen och nu visar det sig att det kan vara till fördel för livslängden och att ju mer kaffe du dricker, desto bättre för hälsan.
Kaffe och te dricks över hela världen och är ett viktigt inslag i många kulturer. Därför finns det också mycket forskning kring koffein och hälsa.
Tidigare har forskare misstänkt att kaffe skulle kunna orsaka förmaksflimmer. Nu visar en ny jämförelse av flera studier att det inte stämmer vilket är positivt då kaffe faktiskt kan ha flera hälsofördelar som till exempel att minska risken för diabetes.
EU-kommisssionen har velat ta reda på hur stor kaffekonsumtion som är hälsosam och baserat på rapporten går man nu ut med rekommendationer gällande den maximala mängden kaffe du bör få i dig.
Tidigare studier har visat att kaffe kan ha en skyddande effekt mot långsamväxande basalcellscancer men nu tyder mycket på att kaffe även skyddar mot den farligare hudcancerformen malignt melanom.
Starkt kaffe kan hjälpa till att förbättra tandhälsan och bland annat förebygga plack.
Om du inte gillar smaken av kaffe eller energidrycker men ändå vill få energin från koffein kan nu ett amerikanskt företag ha en lösning för dig i form av en kaffespray.
Kaffe- och te-drickande i medelåldern kan minska risken för demens/Alzheimers sjukdom (AD) senare i livet.
Kaffedrickande i medelåldern kan minska risken för demens/Alzheimers sjukdom (AD) senare i livet. Detta konstaterar den finska studien ”Riskfaktorer för hjärtkärlsjukdomar, åldrande och demens” som publiceras i januarinumret av Journal of Alzheimer’s Disease.