Det visar en nordisk studie som 1 000 svenskar har deltagit i.
Hur telefonerna påverkar oss socialt
Undersökningen ville titta närmare på hur vi ser på smarta telefoner och hur smarta telefoner påverkar oss socialt.
När man granskade resultatet av undersökningen visade det sig att beroende på åldergrupp och kön så fanns det påtagliga skillnader i svaren.
Avkopplad relation till telefonen
I åldersgruppen 55+ visade det sig att två tredjedelar kollar sin telefon högst en gång per timme. Den siffran kan jämföras med att 28 procent i åldersgruppen 16-24 år svarade att de kollar på sin telefon 6-10 gånger per timme och 18 procent att de kollade telefonen oftare än så.
Generellt kan man alltså dra slutsatsen att äldre tenderar att ha en mer avkopplad relation till telefonen och inte har ett lika starkt behov av att kolla på telefonen.
Skillnad mellan kvinnor och män
När det handlade om att vara utan telefon skiljde sig svaren åt mellan kvinnor och män. 45 procent av männen svarade att de inte kan leva utan sin telefon.
Hos kvinnor svarade hela 61 procent att de ansåg att telefonen var livsnödvändig.
Två av tio väljer hellre telefonen än sex
En av frågorna i undersökningen var vad som var viktigast, sex eller telefonen? Resultatet visade visserligen att 76 procent av männen och 64 procent av kvinnorna väljer bort telefonen i tre månader för att fokusera på partnern men samtidigt pekade sammanställning på att två av tio deltagare hellre är utan sex i tre månader än utan telefon.
Undersökningen, som genomfördes på uppdrag av företaget Samsung, visade också att nästan var tredje svensk ägnar mer tid åt bildskärmen än sin partner.