Det rapporterar bland annat brittiska BBC.
Svara på frågor kring lycka
Resultatet bygger på siffror ur en ny studie från Office for National Statistics i Storbritannien som involverar totalt 300 000 britter.
Deltagarna i studien fick bland annat uppdrag att uppskatta sin lycka, ångestnivå och hur tillfredställda deltagarna kände sig med livet.
Lyckligare senare i livet
Resultatet kan verka överraskande – deltagarna var inte alls som lyckligast när de var unga och “bekymmersfria” utan istället visade det sig att av alla deltagarna var åldersgruppen 65-79 som lyckligast.
Det finns enligt forskarna olika anledningar till detta, exempelvis kan pensioneringen innebär att man kan ägna sig mer tid åt sig själv och det egna välbefinnandet.
Lyckonivån sjönk senare i livet
Senare i livet, efter 80 år, sjunker dock lyckonivån vilket tros kopplas till att hälsan försämras och att många upplever ensamhet.
Allra sämst och mest ångest har personer i åldern 45-59 år vilket bland annat tros bero på bland annat en ökad press över att ta hand om familj och jobb.
Högst nivå av lycka
Allra högst nivå av lycka visade det sig att gifta par upplevde, samtidigt konstaterade undersökningen att även om människor med jobb generellt är lyckligare än arbetslösa så är deltidsanställda allra lyckligast.
När det kom till skillnader mellan kvinnor och män visade studien att män hade lägre ångestnivå än kvinnor men att kvinnor i sin tur hade högre tillfredsställelse med livet.