Ange ditt sökord

Annons:

Sticker i huden

Hej!
Jag har en hudåkomma som besvärar mig och som jag inte kommer tillrätta med.
Det sticker i huden vid könshåret. Känslan kan liknas vid den känsla man upplever efter att ha rakat bort liknande hår (detta har jag dock inte gjort). Det känns inte så mycket om man inte har kläder som trycker på området.
Det syns inte mer än en svag rodnad. Tittar man riktigt nära tycker jag mig se ytterst små sprickor (som små röda streck).

Jag har varit till läkare, som efter en mycket snabb överblick konstaterade att han inte kunde se något och att inte så mycket fanns att göra. Han tog emellertid blodprov och urinprov, vilka inte visade på något fel. Jag fick Daktacort utskriven, men den hade ingen verkan. Förutom Daktacort har jag även provat Pevisone plus flera recpetfria salvor, men ingen har hjälpt. Pevisone lindrar tillfälligt, men har inte hjälpt till att få bukt med det hela, likaså är fallet med Alsolsprit.

Vore tacksam för svar, då detta besvärar mig mycket och jag inte finner på råd.

Svar till JK
Kan det vara så att du har hårstrån i detta område som är krökta och växer inåt hudytan? Detta fenomen kan man ibland se i skäggbotten och även i könsbehåringen. Vid uttalade besvär kan man fösöka få bort detta med laser eller diatermi. Eller kan det vara så att du har kraftig behåring här och tätt åtsittande underkläder, det kan då kännas på detta sätt. Pröva mer luftiga kalsonger och se om det hjäpler.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 21 januari, 2003 Publicerad: 21 januari, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: