Ange ditt sökord

Annons:

Röda kinder

Hei!

Jeg er ei jente på 23 år. Jeg har alltid hatt en hud som lett forfryser seg og i de seinere åra har jeg fått sprengte blodkar i kinnene. Men i motsetning til tidligere har huden generelt begynt å bli enda rødere, og jeg blir ikke lenger brun. Dette er et stort problem for meg, og jeg går derfor ofte med foundation. Jeg har blondt hår og får lett fregner om sommeren. Huden er stortsett fet tror jeg, men den kan se veldig ut som tørr hud, nettopp på grunn av rødheten.

Jeg har vært hos to forskjellige hudleger. Den ene sier at rødheten kan reduseres ved bruk av laser, den andre påstår at det ikke har noen effekt (iallefall ikke langvarig). Jeg har tidligere gått på roaccutan. Jeg drakk noe alkohol under behandlingen, kan dette være grunnen til at ansiktet har blitt rødere? Videre så var jeg et år i sør amerika. Der ble jeg solbrent, men hadde ingen alvorlige forbrenning, men kan huden ha blitt skada selv om jeg ikke ble sterkt solbrent?

Videre var jeg nylig hos hudlegen. Dette fordi jeg for ei tid tilbake hadde eksem på hakepartiet. Dette ble behandlet med kenacutan. Hudlegen som ga meg kenacutan sa at dette kunne jeg bruke endel av, og at det ikke var farlig. Hudlegen jeg nå var hos sier derimot at for mye bruk av kenacutan kan føre til “voksen kviser”. Noe hun mente jeg hadde. Hun skreiv derfor ut en gel som heter Rozex. Nå har jeg videre lest at rozex er en rosacea behandling. Betyr det at det er det jeg har?

Acne/byllene som er lokalisert på høyre side av haken er for det meste væskefylte, men området der er ikke rødt. I kinnende som er røde har ingen slike blemmer. Er dette normalt for rosacea?

Dersom jeg IKKE har rosacea…vil det da kunne være skadlig for huden å bruke Rozex? Jeg er veldig redd for å smøre unødvendige kremer i kinnene mine, da jeg er redd rødheten skal bli værre. Jeg er derfor usikker på om jeg skal bruke kremen i kinnene eller bare på hakepartiet.

Veldig fint om dere svarer.

Då du varit hos en hudläkare och fått diagnos Rosacea så stämmer säkert detta. Vid Rosacea ses ofta små ytliga blodkärl samt ofta rodnad i huden förutom små kvisslor. Rozel gel är en bra lokalbehandling vid rosacea.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 24 juni, 2003 Publicerad: 24 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: