Ange ditt sökord

Annons:

Liknar ärr, men är sår

Hejsan.

Jag har nu i ca 2 månader haft ett ärr-liknande sår på armen. Det är lite svårt att förklara, men det är som om huden typ klumpat sig ihop och det ser ut som om någon dragit kniv och har bildat ärr. Sedan 1-2 veckor har jag fått det även på min överkropp, och då är dem runda men samma sak där, att de liknar ärr. Jag har bokad tid hos en hudspecialist, men är väldigt bekymrad och klarar inte av att göra något. Hoppades ni kunde hjälpa lite.

Det kliar inte ofta alls, bara lite då och då. Inom loppet av de här två månaderna har jag bara kliat 1-3 gånger. Jag har inga allergier som jag vet om, använder inga krämer osv.

Jag hade, innan jag fick detta, fått en del sår på nacken och underarmen och på mitt könsorgan, jag fick diagnosen EKSEM och fick en salva kallad LOCID. Använde den i ca 1 vecka och nu har såren blivit helt bruna och är på väg bort.

Vad som skrämmer mig mycket är att jag blev sjuk (feber och hosta osv.) för mer än 1 månad sen, men även om det nu gått mer än 1 mån hostar jag fortfarande och har ont i halsen (bara DÅ och DÅ) när jag sväljer. Mina kompisar tycker jag ser smalare ut än innan.

Jag har också börjat få ont i mina båda armar och i höger och vänster bröst.
Jag berättar allt, för att det kanske har något med de ärr-liknande sår jag har fått på kroppen.

Jag har jätteviktiga prov som jag måste klara av, men kan inte koncentrera mig. Hjälp mig.

MVH
AK

Om man har eksem har man ofta klåda och det är lätt att man river upp sår som sedan har svårt att läka. Om du hade god effekt av Locoid kräm på de tidigare utslagen kan denna kräm kanske hjälpa även mot de utslag du har på armen. Det är inte farligt att pröva.
Långdragen hosta kan beror på flera olika virus och bakterier och har så vitt jag kan bedöma inte med dina utslag att göra.
Det är i övrigt omöjligt för mig att säga om dina utslag hör ihop med de andra symtom du uppger, men det är viktigt att du får träffa en läkare som gör en noggrann undersökning. I väntan på det så hoppas jag du av mitt svar ändå känner dig så lugnad att du kan plugga till dina prov.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 15 maj, 2003 Publicerad: 15 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: