Ange ditt sökord

Annons:

Sex under graviditet

Är det dumt att känna att jag inte vill ha sex nu när jag är gravid? Min kille tycker det känns trist men jag är varken på humör eller tycker det känns så fräscht att ha honom ”i mig” när jag har barnet i magen. Är det jag som är konstig och hur ska jag få honom att förstå att det inte är honom det är fel på? Elin, 31 år

 

Hej Elin! Det är viktigt att du lyssnar på din egen känsla om vad du vill och inte. Om du inte har någon lust till sex så är det viktigt att du förklarar för din partner vad detta beror på. Det är inte ovanligt att personer som är gravida känner illamående, trötthet och tappar sin sexlust. Vissa hittar tillbaka till lusten efter den första tredjedelen av graviditeten medan andra inte känner någon lust alls. Kommunikation är a och o i relationer så att båda förstår vad den andra tänker och känner. Behovet av närhet och bekräftelse finns ofta även om sexlusten försvunnit. Berätta gärna om du vill ha närhet och hur. Kanske kan ni ge varandra massage, ligga nakna tillsammans eller ha annan närhet. Det kan ändå vara bra för dig att känna till att barnet ligger väl skyddat av fostervatten och fosterhinnor i livmodern och kan inte ta skada av sex. 

Annons:

Den här frågan handlar om:

RFSU
Sex och samliv
Uppdaterad: 22 mars, 2019 Publicerad: 22 mars, 2019

Liknande frågor

Sex & Samliv

Barn som onanerar

Vår 4-åriga dotter onanerar ofta hemma och ibland även på förskolan. Hon rider gärna på ett armstöd till en fåtölj och gnider sig samtidigt mot underlaget. När hon skall sova gnuggar hon handen mot sin snippa. Är detta beteende en anledning till oro?

Sex & Samliv

Mystisk förhårdnad

Jag har under några (2-3 kanske) veckors tid observerat en förhårdnad på min pung.

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: