Ange ditt sökord

Annons:

Abort utan mammas vetskap

Jag tror att jag är gravid och vill göra abort i så fall men måste jag berätta för min mamma? Jag vill verkligen inte det om det är så att jag är gravid. /Jenny, 17 år

Hej Jenny! Personalen inom hälso- och sjukvård har tystnadsplikt och får inte berätta för din mam-ma eller någon annan om att du gjort abort. Är man under 18 år brukar personal föreslå att någon vuxen ändå får veta så att du kan få ett stöd både före och efter en abort. Rätten till självbestäm-mande ökar ju närmare 18 år du är. Om de av någon anledning tycker att det finns en risk att du skall fara illa kan det i vissa speciella fall vara så att de kontaktar socialtjänsten men då får du veta det innan och det sker alltid för att personen skall få den hjälp den behöver.

 
Annons:

Den här frågan handlar om:

RFSU
Sex och samliv
Uppdaterad: 21 april, 2017 Publicerad: 21 april, 2017

Liknande frågor

Sex & Samliv

Barn som onanerar

Vår 4-åriga dotter onanerar ofta hemma och ibland även på förskolan. Hon rider gärna på ett armstöd till en fåtölj och gnider sig samtidigt mot underlaget. När hon skall sova gnuggar hon handen mot sin snippa. Är detta beteende en anledning till oro?

Sex & Samliv

Mystisk förhårdnad

Jag har under några (2-3 kanske) veckors tid observerat en förhårdnad på min pung.

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: