Ange ditt sökord

Hälsosam choklad- och apelsinsmoothie med zucchini och bladspenat

Hälsosam choklad- och apelsinsmoothie med zucchini och bladspenat

Du känner säkert till romerska bågar med smak av choklad och apelsin. Här är en smoothie på samma smaktema som med lite extra grönt faktiskt också är nyttig.

Annons:

Vill du göra din smoothie extra nyttig kan du till exempel lägga till macapulver och/eller antiinflammatoriskt nyponpulver som du hittar i exempelvis välsorterade hälsokostbutiker. Den här smoothien har även grönsaker i form av zucchini och bladspenat som tillför ännu mer nyttighet till smoothien.

Ingredienser

  • 1 skalad apelsin
  • 1/2 avokado
  • 1/2 liten zucchini
  • 2 msk kakao
  • vatten till lagom konsistens (alternativt kokosvatten eller mandelmjölk)
  • honung (för dig som vill ha extra sötma)

Gör så här

Skölj, skala och hacka frukterna och grönsakerna. Mindre bitar gör att det blir lättare att mixa smoothien. Lägg allting i mixern och mixa till en jämn konsistens.

Vätskan häller du i gradvis så att smoothin inte blir för lös eller fast – du bestämmer själv hur du vill ha din smoothie. Häll upp i ett snyggt glas och njut!

Annons:

Källor:

Kurera

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: