Ange ditt sökord

Annons:

Losec och utlandsresa

Jag äter Losec mot halsbränna, men jag har läst att det är större risk att jag blir magsjuk när jag inte har någon magsyra i magen pga Losec? Jag ska åka till Indien och är orolig för att bli magsjuk. Jag vill inte sluta med Losec eftersom halsbrännan är svår. Vad kan jag göra för att minska risken för magsjuka? Gudrun 63 år

Du bör ta vaccin mot kolera och tyfoid för att undvika diarrésjukdom. Losec neutraliserar överskott av sur magsaft. Hör med din behandlande läkare för uttitrering av en anpassad dos med tanke på omständigheterna. Glöm ej heller att det finns anledning att vaccinera sig mot mycket annat också vid en Indienvistelse.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Penicillin med eller utan mat?

Tjena! Ibland står det att man ska ta penicillin med mat, ibland ska man inte ta det med mat. Varför är det så? Hur stor roll spelar det egentligen?

Mage & Tarm

Smärtor i höger sida av magen

Hej! Har under en längre tid (över 6 mån) haft en smärta i höger sida av magen, under revbenet ungefär. Smärtan är där hela tiden men det "hugger" till och gör mer ont i perioder under dagen, ibland kan den starkare smärtan pågå en hel kväll utan att släppa. Det gör alltid ont på nästan samma ställe även om smärtan på senare tid har känts både längre ner i magen och på ryggen på nästan samma ställe. Har i ca 2 veckor nu börjat känna mig riktigt sjuk i hela kroppen och känner mig orklös och inte mig själv. Kan inte fokusera på nåt, har inte orkat träna, missat mycket på jobbet osv.

Mage & Tarm

Svart avföring av alkohol?

Hej! Min man och jag dricker ibland rödvin på helgen och har aldrig haft några magproblem av det.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: