Ange ditt sökord

Annons:

Gravid och mår psykiskt dålig

Min sons sambo 37 år, är gravid och mår psykiskt dåligt. Hon äter Stesolid i vanliga fall mot ångest och sömnlöshet, hon får nu inte detta utskrivet och mår jättedåligt av detta. Hon har nu slängt ut sonen för att hon inte orkar umgås med någon. Hon är otroligt trött (kan inte sova), aggresiv och destruktiv och jag är orolig för vad hon ska göra, finns det någon hjälp för henne att få? Marie Larsson, 49 år

När man är gravid så kan humöret växla ordentligt beroende på hormonomställningen. Om hon tidigare fått Stesolid utskrivet p.g.a. ångest så tycker jag att hon ska be sin husläkare att bli remitterad till en specialistläkare i psykiatri för att få en ordentlig bedömning. Det kan vara komplicerade faktorer och orsaker till hennes aktuella labilitet och det bör utredas ordentligt. Det viktiga är att hon mår psykiskt bra under graviditeten och även om man helst inte vill att gravida kvinnor äter läkemedel så kan det vara det enda rätta för att inte fostret och mamman ska ta mer skada än nödvändigt.

Annons:

Uppdaterad: 12 februari, 2013 Publicerad: 12 februari, 2013

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Kan p-piller skjuta upp klimakteriet?

Hej! Jag är en kvinna på 46 år som undrar om jag, trots minipiller (pga endometrios) kan hamna i klimakteriet?

Sex & Samliv

Barn som onanerar

Vår 4-åriga dotter onanerar ofta hemma och ibland även på förskolan. Hon rider gärna på ett armstöd till en fåtölj och gnider sig samtidigt mot underlaget. När hon skall sova gnuggar hon handen mot sin snippa. Är detta beteende en anledning till oro?

Kan jag få vattkoppor igen?

Om mitt barnbarn har vattkoppor, kan jag bli sjuk då? Jag är 62 år och hade vattkoppor i min ungdom .

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: