Ange ditt sökord

Annons:

Stegvis smärta i ryggen som kommer på kvällen – vad är det?

Jag har nu, inom ett årstid, fått ont i nedre halvan av ryggen i samband med smärta i magen. Det kommer oftast fram mot kvällen och håller i sig i några timmar. Smärtan kommer stegvis, men börjar i ryggen. Smärtan dämpar när jag har varm vetekudde på området eller ligger i ett varmt bad, ju varmare, desto mindre smärta. Även när jag sitter på knäna så att magen ligger emot låren och står på armbågarna minskar smärtan en aning. Ibland kan smärtan kombineras med illamående och toanödig.

Jag tycker att du skall beställa tid på din vårdcentral för att få en närmare undersökning vad det är som utlöser smärtan. Det skulle kunna vara så att någon nerv kommit i kläm och orsakar smärta i ryggen, magen och ger muskelspänningar som släpper i vissa kroppsställningar och av värme. Beroende på vad man kan finna vid undersökningen kan man kanske lägga en diagnostisk blockad, dvs man bedövar den nerv som eventuellt är orsaken till det onda för att se om smärtan försvinner. Annars kan säkert en sjukgymnast vara till hjälp med de behandlingsmetoder för smärta som de använder.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Uppdaterad: 15 maj, 2012 Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Isande kyla i ben och fot

Upplever en isande kyla i vänster nedre del av benet och fot.

Rörelseapparaten

En fot som knakar?

Hej! jag är en femtonårig tjej. Jag har en fot som knäcker och knakar varje gång jag tar ett steg, min kompis har samma problem!

Rörelseapparaten

Kramp i fingrarna

Hej, vad beror det på att jag nästan varje dag får kramp i fingrarna på båda händerna så att jag har svårt att hålla i någonting?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: