Ange ditt sökord

Annons:

Penicillin med eller utan mat?

Tjena! Ibland står det att man ska ta penicillin med mat, ibland ska man inte ta det med mat. Varför är det så? Hur stor roll spelar det egentligen? Jag tycker att min mage påverkas mindre om jag tar medicinen samtidigt som jag äter.

Man, 63 år

Hej !
Det är precis som du säger, att vissa penicilliner och andra antibiotika ska tas med mat och andra på fastande mage. Det beror på att mat ibland hjälper och ibland motverkar att läkemedlet löses upp och tas upp av kroppen. För bästa effekt är det viktigt att man följer de instruktioner som följer med det aktuella läkemedlet. Om du är osäker, fråga på ditt apotek när du hämtar ut läkemedlet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Inflammation av myggbett – blåsor, svullnad

Min dotter fick en myggbett för tre dagar sedan, på smalbenet. Nu är det rött och svullet och det ser ut som om det är infekterat för det är blåsor på det. Snälla hjälp mig, ska jag ta henne till läkare eller ska jag stryka på lite hydrokortison salva 1%?

Hjärnan & Nerver

Förkyld och yr

Hej! Är förkyld och har haft feber till och från några dagar. I morse hände dock något läskigt. Det kändes som att jag skulle svimma. Jag kunde inte stå upp utan att det snurrade och jag blev illamå-ende och kallsvettig. Vad kan det ha varit?

Farligt att dricka alkohol när man äter penicillin?

Hej! Jag är en 19 årig kille som emellanåt brukar få infektioner i huden efter att jag har klämt finnar och så.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: