Ange ditt sökord

Annons:

“Ät det du klarar” säger läkaren, är det rätt?

Kvinna f.n. 55 år. Ryggskada -88. Valsat runt i vården totalt utslagen i 5 år med sängläge o kryckor. ryggsmärta o. enl. läkare fibromyalgi.Opererad för endometrios. Astma stark doftintolerans-allergier. Nu krånglar magen. För ca. 4år sedan kom smygande värk till kraftig smärta. Inte diareer precis 6 tim efter mjölkintag eller soyaprodukter. Inga prover visade protein eller laktos problem. Efter ytterliggare en tid blev smärtorna värre vilket visade att jag nu inte tålde några mediciner med laktos i. Fortfarande inga posistiva provsvar. Efter en ihållande bihåleinfl förra hösten 3 antibiotikakurer. Slogs magen ut ytterliggare. Från mars till aug minskade jag tio kg! Under den perioden förstod jag att vete var boven. Inte gluten. Både medvetna o omedvetna intag av vete gör mig fruktansvärt sjuk fortf 6 tim efter intag o till samma tid nästa dag då allt är som bortblåst.Gjort koloskopi visade inget. Oron finns varför dessa matproblem Har en mycket bra kost. Medicinerar mot magkatarr sedan många år. Kan inte vara utan typ lanzo utan laktos. Tål inte heller tillsatser med xatangummi o liknande i mat-medicin. Blir verkligen jättesjuk kan inte stå på benen. Däremellan drabbas jag av diareer kan vara upp till en vecka åt gången. Sjukpensionär pga ryggen men lever i övrigt ett rätt tryggt liv gift sedan 35 år. Sysselsätter mig med olika projekt trots allt. Mina frågor hos läkare ger de mest besynnerligaste svar. ;ät det du klarar. har varit bäst hitills det fungerar, men frågan återstår: Vad är det för fel?

Ibland är det så att man gör alla till buds stående utredningar utan att man får något klart svar på proverna som kan bekräftas eller avfärda tänkbara diagnoser. Då brukar vi säga att man får vara sin egen detektiv och pröva på vad man tål eller inte. Har man ett klart mönster som att man liksom här inte tål vete, men testerna visar ingen reaktion, så skall man ju naturligtvis utesluta vete ur födan. Håller således med om ”Ät det du klarar”.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 11 februari, 2010 Publicerad: 11 februari, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Alkohol och magen

Hej Sofia! Hur är det med alkohol och magen. Senaste tiden har min mage varit sämre överlag med mycket magont och avföringsproblem. Igår tog jag ett glas vin och två öl och blev jättedålig i magen med diarréer och illamående. Var inte alls berusad. Kan även små mängder alkohol ge så mycket problem?

Mage & Tarm

Smärtan i bröstet är det relaterat till magmunnen eller magen?

Hej. Jag är 31 år gammal och har det sista halvåret haft ont i bröstet till och från. Jag tränar regelbundet och är i mycket god fysisk form.

Mage & Tarm

Smärtor i höger sida av magen

Hej! Har under en längre tid (över 6 mån) haft en smärta i höger sida av magen, under revbenet ungefär. Smärtan är där hela tiden men det "hugger" till och gör mer ont i perioder under dagen, ibland kan den starkare smärtan pågå en hel kväll utan att släppa. Det gör alltid ont på nästan samma ställe även om smärtan på senare tid har känts både längre ner i magen och på ryggen på nästan samma ställe. Har i ca 2 veckor nu börjat känna mig riktigt sjuk i hela kroppen och känner mig orklös och inte mig själv. Kan inte fokusera på nåt, har inte orkat träna, missat mycket på jobbet osv.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: