Ange ditt sökord

Annons:

Räcker det med att sola bara händer & ansikte

Hej. Jag har en fråga angående D-vitamin från solen. Kan man få ihop tillräckligt med D-vitamin för kroppen bara genom att sola sig i ansiktet eller bara på händerna? Hur är det med hudcancer? Väldigt tacksam för svar!

D-vitamin är liksom övriga vitaminer livsnödvändigt. Förutom från kosten får vi D-vitamin via huden, som bildas då vi solar oss. Endast en mindre mängd sol är nödvändig och du får tillräckligt med D-vitamin även om du bara solar ansikte och händer. För mycket sol kan å andra sidan ge hudcancer, så ”lagom är bäst” såsom så mycket annat…

Mvh Mikael Tarstedt

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 29 november, 2009 Publicerad: 29 november, 2009

Liknande frågor

Sex & Samliv

Barn som onanerar

Vår 4-åriga dotter onanerar ofta hemma och ibland även på förskolan. Hon rider gärna på ett armstöd till en fåtölj och gnider sig samtidigt mot underlaget. När hon skall sova gnuggar hon handen mot sin snippa. Är detta beteende en anledning till oro?

Sex & Samliv

Mystisk förhårdnad

Jag har under några (2-3 kanske) veckors tid observerat en förhårdnad på min pung.

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: