Ange ditt sökord

Annons:

Fyrabarnsmamma (41) har i sex år ätit 25-50 mg Vioxx:

Denna tablett är nu förbjuden. Har beställt tid hos min läkare men får vänta 6 – 8 veckor innan jag kommer dit. Vad skall jag ta under tiden. Har fibromyalgi och en annan muskel/nervsjukdom som jag tyvärr inte kan namnet på. Behöver hjälp då jag är i ett stort skov nu och måste få smärtlindring för att orka med mig själv och mina barn.

Skrivet av Hjortsberg…
Det är rätt att hos dem som fått VIOXX har det påvisats en ökad risk för hjärt-kärl-påverkan och detta gör att just detta preparat har dragits in. Det har emellertid inte kunnat visas att även andra preparat i denna grupp (s.k cox-2-hämmare) medför samma risk och det finns idag möjlighet för dig att prova CELEBRA som är en motsvarighet till Vioxx. Det finns även andra preparat som vi tidigare använt under många, många år och som vi sammanfattar under namnet NSAID-preparat, t.ex. Voltaren, Brufen och Naproxen. Dessa kan du även prova, liksom Alvedon och Panodil. Tala med din läkare så hjälper han dig med ett recept.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 7 maj, 2008 Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Isande kyla i ben och fot

Upplever en isande kyla i vänster nedre del av benet och fot.

Rörelseapparaten

En fot som knakar?

Hej! jag är en femtonårig tjej. Jag har en fot som knäcker och knakar varje gång jag tar ett steg, min kompis har samma problem!

Rörelseapparaten

Kramp i fingrarna

Hej, vad beror det på att jag nästan varje dag får kramp i fingrarna på båda händerna så att jag har svårt att hålla i någonting?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: