Ange ditt sökord

Annons:

”Diffus temporär magvärk” – Bitte (43) och Michelle (19) har problem med magen

Bitte (43) har problem med magen. Det börjar som en magkatarr men övergår i en klump i halsen som sitter i hela dagen. Det smakar illa i munnen och det svider i halsen. Känner ingen sveda i bröstet eller strupen. Det håller i sig i veckor. Vad är detta och vad ska jag göra. Jag försöker vara positiv och leva med det som min läkare sa. Men det är inte alltid så lätt.

Michelle (19) har haft ont i nedre delen av magen på vänster sida. Det startade för några månader sedan med att jag fick så ont att jag inte kunde stå upp. Sedan avtog det efter cirka två timmar men har återkommit ett par gånger med några dagars mellanrum. Vidare har jag småsmärtor hela tiden. Det känns som om något drar där nere, ungefär som håll med ett tryck. Det kommer och går två till fem gånger om dagen, ibland lite starkare, ibland inte så farligt men det känns. Vad kan det vara?

Skrivet av Anders Halvarsson…
Det är här viktigt att man får hela historien. Vilka undersökningar är gjorda? Har du fått någon behandling? Kommer besvären när du böjer dig fram? Har du svårt att svälja? Blir du bättre eller sämre av att äta och dricka? Spelar det någon roll vad du äter och dricker? En fråga som jag speciellt ställer mig i det här fallet är hur det ser ut i matstrupen och då speciellt vid övre magmunnen. Jag håller med att det inte alltid är så lätt.

Och som sagt!!! Har man ihållande smärtor i magen med olika intensitet, bör man alltid gå till läkare för en undersökning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 6 maj, 2008 Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärtor i höger sida av magen

Hej! Har under en längre tid (över 6 mån) haft en smärta i höger sida av magen, under revbenet ungefär. Smärtan är där hela tiden men det "hugger" till och gör mer ont i perioder under dagen, ibland kan den starkare smärtan pågå en hel kväll utan att släppa. Det gör alltid ont på nästan samma ställe även om smärtan på senare tid har känts både längre ner i magen och på ryggen på nästan samma ställe. Har i ca 2 veckor nu börjat känna mig riktigt sjuk i hela kroppen och känner mig orklös och inte mig själv. Kan inte fokusera på nåt, har inte orkat träna, missat mycket på jobbet osv.

Mage & Tarm

Svart avföring av alkohol?

Hej! Min man och jag dricker ibland rödvin på helgen och har aldrig haft några magproblem av det.

Mage & Tarm

Bajsar svart…

Jag undrar vad det kan bero på att jag helt plötsligt har börjat bajsa svart, har alltid haft bra färg på min avföring. Jag har inga andra problem med magen .

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: